Entri Terhangat

Saturday, October 24, 2009

Sebelum Wisel : Bangkit kembali dan benam Setan Merah

Tinggal beberapa jam lagi sebelum sepak mula di Anfield malam ini seluruh fans Liverpool di seluruh dunia mengharapkan kemenangan keatas Setan Merah..No more draw..No more lose!!! Barisan tentera Rafa sememangnya wajib menang!! bagi mengembalikan peluang merebut kejuaraan liga..Yang pastinya Gerrard dan Torres tidak dapat diturunkan malam ini manakala Riera, Johnson dan Krygiakos masih samar-samar untuk diturunkan. aku dapat membayangkan Javier Mascherano akan menjadi pemain yang paling sibuk di padang malam ini, dengan misi serampang dua matanya untuk menyerap asakan dari Setan Merah dan juga menjadi Arkitek Liverpool di Midfield nanti..Lucas? errmm kalau turun pun harap datang la ringankan beban Mascherano ( think positif )...Dengan pilihan pemain simpanan dibahagian midfield yang berkurangan diharap Lucas tidak sekadar manjadi penari ballet diatas padang nanti..errmmm..ikutkan xyah bagi die turun langsung lagi bagus...Selain itu barisan pertahanan yang diketuai oleh Carragher lebih alert dengan serangan balas dan hamtaran lintang rendah dari Setan Merah dengan adanya Kuda Tua Setan Merah iaitu Ryan Giggs yang rajin wat hantaran sebegitu rupa diharapkan Agger atau Skrtel dapat menghalangnya lebih awal..bagi injured terus Giggs tu pun xpe...dh tua dah...Aku harapkan Krygiakos dapat diturunkan..sebab die memang specialist dalam menangani hantaran lintang nie..tp injured la plak..nak wat cmne...Barisan serangan pun tak dapat dipastikan siapa yang akan memikul tanggungjawab itu...Maybe Babel kembali sebagai penyerang...ataupun Ngog akan terus diberi kepercayaan merobek gawang lawan...ataupun Voronin yang terdesak berlari ligat dengan rambutnya yang berat tu...ataupun ade kejutan dari Rafa untuk menurunkan Aquaman? Sama2 la kita nantikan match malam ini..Good Luck Reds!!!

YNWA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails