Entri Terhangat

Thursday, February 17, 2011

Wisel Penamat: Keputusan Seri untuk King Kenny

Penantian King Kenny selama 9394 hari untuk kembali mengendali Liverpool dalam saingan Eropah berakhir dengan keputusan seri. Ianya merupakan perlawanan pertama setelah kelab Inggeris dilarang menyertai kejohanan Eropah berikutan Tragedi Heysel.

King Kenny melakukan 3 pertukaran yang cukup besar dengan memasukkan Kyrgiakos menggantikan Skrtel, Danny Wilson menggantikan Johnson dikiri manakala Johnson kembali ke kanan. David Ngog kembali sebagai penyerang utama kerana ketiadaan Luis Suarez yang hilang kelayakan untuk beraksi.

Conor Coady disenaraikan dalam senarai pemain simpanan dan 3 orang lagi pemain muda mendapat manfaat berguna kerana dapat berlatih bersama skuad utama. Joe Cole kembali beraksi sebagai pemain gantian mengantikan Fabio Aurelio yang cedera. Cedera lagi si Aurelio nie. Harap selepas ini Joe Cole kembali memberi pilihan yang lebih banyak untuk King Kenny.

Perlawanan awal pagi tadi, Liverpool banyak melakukan hantaran-hantaran pendek dan sukar menembusi pertahanan lawan yang dikepalai oleh bekas orang kuat West Ham United iaitu Tomas Repka.

Apapun masih ade perlawanan kedua di Anfield pada 24 Februari nanti. Harap Liverpool dapat memanfaatkan peluang kedua nanti.

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails