Entri Terhangat

Thursday, February 3, 2011

Wisel Penamat: Debut Bermakna untuk Suarez


Suarez meraikan gol pertamanya bersama Dirk Kuyt

Luis Suarez menjaringkan gol pertama didalam debut aksi pertamanya bersama Liverpool. Luis Suarez berjaya menggegar jaring Stoke City pada minit ke-79 sekaligus melebarkan kedudukan kepada 2-0 setelah Raul Meireles menjaringkan gol pembukaan pada minit ke-47.

Sebelum perlawanan bermula, rekod pembelian Liverpool, Andy Carroll telah diperkenalkan kepada seluruh penonton di Anfield yang hadir. King Kenny tampil dengan 6 pemain pertahanan dalam kesebelasan utama dengan formasi 5-3-2 tetapi formasi tu pantas bertukar apabila pasukan kembali melakukan serangan dengan menjadi formasi 3-4-2-1 dengan Lucas bersama Aurelio mengawal barisan tengah bertahan selain Meireles dan Gerrard menggerakkan permainan di kawasan tengah bagi membantu Dirk Kuyt di atas. Agak unik taktikal ini, namun ianya memang sesuai dengan taktikal apabila bertemu paasukan yang bermain secara fizikal.

Setelah selesai perlawanan King Kenny berpuashati dengan sumbangan Suarez dan King Kenny berharap dapat menggandingkan Suarez dan Carroll secepat yang mungkin. Semestinya King Kenny sudah mendapat satu lagi suntikan moral ssebelum bertandang ke Jambatan Curang menentang Team Curang.

walk on. ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails