Entri Terhangat

Tuesday, October 25, 2011

Sebelum Wisel: Misi Balas Dendam


10 September lalu Liverpool kecundang di Britannia dengan jaringan penalti 1-0. Keputusan penalti yang meragukan dihadiahkan pengadil kepada Stoke. Yang mana perlawanan tersebut merupakan kekalahan pertama Liverpool musim ini.

Awal pagi nanti, Skuad King Kenny akan sekali lagi bertandang ke Britannia untuk saingan pusingan ke-4 Piala Carling. Piala Carling akan menjadi yang terakhir bagi musim ini kerana musim hadapan piala ini akan bertukar nama. Untuk rekod Liverpool tidak pernah menjulang Piala Carling ini. Sebaliknya Liverpool menjulang Piala Worthington iaitu nama sebelum Piala Carling. Nama Piala Liga selepas ini belum lagi diketahui tetapi beberapa nama besar penaja sudah disenarai pendekkan antaranya Air Asia.

Perlawanan pagi ini mungkin menjadi medan pemain simpanan beraksi selain pemain-pemain utama sedia ada. Aku harap Andy Carroll dapat diturunkan. Carroll perlu sentiasa diturunkan sama seperti Suarez jika tidak Carroll semakin hari semakin tumpul.

Pertahanan tengah aku harap sangat Carragher boleh direhatkan sementara dan Coates atau Agger boleh bergandingan bersama Skrtel. Perlawanan ini akan melibatkan banyak hantaran lintang tinggi kerana penyerang Stoke cukup pakar tanduk menanduk nie. Agger dan Coates cukup kuat untuk saingan bola seperti itu.

Mesti menang, dan Liverpool mara ke pusingan seterusnya. Musim ini Liverpool perlukan piala, baru lah pelaburan berjuta-juta nampak hasilnya dan bukan sekadar untuk mencapai sasaran top 4 liga.

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails