Entri Terhangat

Saturday, December 26, 2009

Wisel Penamat: Liverpool 2 Wolves 0

Akhirnya The Reds mencapai kemenangan yang amat diperlukan, apabila menidakkan cabaran Wolves di Anfield lewat malam tadi. Bagaimanapun Wolves hanya mengalah apabila seorang pemainnya dibuang padang. Para pemain The Reds mengambil sepenuhnya keempatan tersebut untuk menjaringkan dua gol melalui Stevie G (62) dan Benayoun (70).

Permulaan babak pertama dimonopoli The Reds dengan asakan demi asakan oleh Fernando Torres dan Stevie G. Namun menghampiri pertengahan babak pertama, Wolves mula dapat mengawal setiap pergerakan The Reds. Berakhirnya babak pertama tanpa sebarang jaringan. Melihat reaksi The Kop yang hadir menzahirkan betapa kecewanya mereka, aksi babak pertama tanpa sebarang gol dijaringkan.

Memasuki babak kedua, Kekecewaan The Kop akhirnya berbayar apabila melihat dua gol berkualiti dihasilkan dihadapan mereka. Babak kedua memperlihatkan kawalan kemas Aquilani dan Lucas di jentera tengah sambil Benayoun dan Aurelio membuat huru-hara dibahagian sayap Wolves.

Dirk Kuyt masuk menggantikan Aurelio pada minit ke-76, bagi menambah variasi serangan dibahagian sayap kiri dan pada minit ke-85, Aquilani dikeluarkan kerana mengalami kecederaan ringan, aksi Aquilani telah membolehkannya mendapat 'Standing Ovation' oleh The Kop yang berpuas hati dengan aksi yang dipamerkan oleh Aquilani. Aquilani digantikan oleh pemain Muda, Dani Pacheco, Jay Spearing pula masuk menggantikan Benayoun pada minit-minit akhir pemainan.

YNWA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails