Entri Terhangat

Thursday, November 12, 2009

Rafa Benitez Pujuk Madrid lepaskan Van Der Vaart

Nampaknya Rafa Benitez begitu bersungguh-sungguh untuk memantapkan Skuad KITA, terkini Benitez sedia memujuk bekas majikannya Real Madrid untuk melepaskan pemain Belanda mereka iaitu Rafael Van Der Vaart.

Van Der Vaart juga menyatakan dia bersedia meninggalkan Bernabeu tetapi bukan untuk kelab lamanya iaitu Ajax Amsterdam. Dengan perkhabaran itu, peluang Benitez untuk mendapatkan khidmat Van Der Vaart cerah.

Benitez sememangnya mahu menambahkan kekuatan dibahagian tengah menyerang yang mana dengan kehadiran Van Der Vaart akan menguatkan lagi Midfield tengah kita, semestinya gandingan Van Der Vaart dan Dirk Kuyt akan menghasil sesuatu yang diingini oleh Rafa Benitez.

Van Der Vaart tiba di Bernabeu pada musim panas 2008 dengan status hebatnya bersama kelab Jerman Hamburg SV, bagaimanapun kurang mendapat tempat dalam kesebelasan Galactico Madrid tersebut. Dengan rakan senegaranya seperti Wesley Sneijder dan Arjen Robben telah berhijrah, ketika ini adalah masa yang sesuai untuknya mencari kelab baru bagi jaminan tempat untuknya dalam Skuad Oranje di Piala Dunia nanti.

Bagaimanapun, kehadiran Van Der Vaart mungkin hanya tiba sebagai pemain pinjaman kerana kekurangan dana bagi Benitez membelinya, dan mungkin akan menunggu sehingga musim panas bagi mendapatkan dana dan seterusnya mendapatkan Van Der Vaart secara tetap.

YNWA

Benitez Intai Khidmat Pavlyuchenko secara pinjaman

Rafa Benitez cuba memanfaatkan cuti EPL dengan membuat perkiraan untuk memantapkan Skuad Reds terutamanya bagi jendela perpindahan januari nanti.

Dengan bekalan peruntukkan untuk membeli pemain telah diterhadkan oleh YANKS, Benitez terpaksa mengambil langkah untuk melakukan beberapa perpindahan secara pinjaman sebelum menetapkan pembelian tetap pada musim panas nanti.

Rafa Benitez telah mengenalpasti Roman Pavlyuchenko adalah pemain yang dicarinya memandang Pavlyuchenko bergelut mendapatkan peluang untuk bermain bagi kesebelasan utama di Spurs.

Benitez merasakan Roman cukup sesuai untuk digandingkan bersama Torres, memandang corak permainan mereka hampir serupa dan Roman juga boleh bermain secara bersendirian dibahagian serangan.

Perkhabaran ini, semestinya sesuatu yang dinantikan oleh Roman yang sememangnya mahu peluang beraksi di Kelab yang lebih besar dan kekerapan bermain, memandangkan peluang di Spurs semakin mustahil untuknya beraksi dengan Redknapp lebih gemar menggunakan khidmat Keane, Crouch dan Defoe.

Harap-harap usaha Benitez untuk memperkasakan lagi Skuad KITA akan berjaya. Teruskan Usaha Rafa!!!

YNWA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails