Entri Terhangat

Sunday, April 24, 2011

Wisel Penamat: Penangan Latino


Maxi Rodriquez ( 7',66', 73' )
Dirk Kuyt ( 23' )
Joe Cole ( 86' )

Hatrik dari Maxi dan gol dari Kuyt dan Joe Cole mengahadiahkan King Kenny dan Liverpool kemenangan besar pertama musim ini. Persembahan Maxi nyata melegakan King Kenny yang menurunkannya untuk mengisi ketiadaan Carroll.

Maxi membentuk persefahaman yang cukup baik bersama Suarez dan Lucas. Gandingan Amerika Selatan yang cukup ideal untuk diturunkan bagi perlawanan-perlawanan tertentu untuk saingan Liga. Perjudian yang cukup berani dilakukan King Kenny untuk meletakkan Meireles dikanan dan meletakkan Kuyt bersama Suarez dihadapan selain menanggung risiko besar menurunkan Jamie Carragher yang belum cukup pulih untuk diturunkan.

Flanagan dan Robinson sekali lagi mendapat kepercayaan King Kenny untuk mengemudi sayap bertahan Liverpool. Disamping Spearo dan Lucas cukup bertenaga dibahagian tengah. Gandingan yang semakin mantap hari demi hari. Mungkin ini satu petanda baik untuk musim hadapan dengan kurangnya kebergantungan kepada Steven Gerrard kerana Lucas dan Spearing semakin serasi dan tugas Gerrard semakin mudah dimusim hadapan.

kemenangan ini meletakkan Liverpool cuma ketinggalan 3 mata dari Spurs ditangga ke-5 dan 4 mata berbeza dengan Manchester City. Dengan berbaki 4 perlawanan tiada yang mustahil. Mungkin Liverpool akan merampas posisi ke-4 liga, mungkin juga Manchester City dan Tottenham akan bergelut untuk ke Slot Europa League. Tiada yang mustahil dan baki 4 perlawanan akan menentukan segala-galanya.

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails