Entri Terhangat

Monday, February 7, 2011

Wisel Penamat: Tanpa Suarez, Tetap boleh menang

Kemenangan bermoral tinggi diperolehi King Kenny dengan taktikal yang mengelirukan Chelsea. Nampak pertahanan macam ade lima orang. Eh kejap ade 3 orang. Memang terbaik kombinasi pemain di pertahanan yang digunakan King Kenny. Carragher berjaya mengimbangi pertahanan sekiranya Johnson dan Kelly naik ke atas. Komunikasi dia bersama Skrtel dan Agger cukup padu.

Bahagian tengah memperlihatkan Meireles cukup selesa berlegar-legar ditengah padang, sambil Lucas bermain seperti jelmaan Dunga, cukup bertenaga dan Gerrard pula lebih membayangi Frank Lampar dan Obi Mikel. Maxi sedikit gugup sehingga dia terlepas memanfaatkan peluang yang terhidang dihadapan pintu gol Chelski.

Target Man kita, Dirk Kuyt tetap jitu dengan aksi berstamina tinggi nya. Berjaya membuatkan Ivanovic dan Cech celaru nak handle Dirk Kuyt yang tak tahu penat. Kuyt berjaya membuka ruang untuk Meireles menjaringkan gol kemenangan kita, dengan hampir 3 pemain Chelski mengawalnya dan membiarkan Meireles sendirian tanpa dikawal sesiapa.

King Kenny juga dilihat menggunakan perang psikologi dengan tidak menurunkan Luis Suarez dengan ini perancangan awal pertahanan lawan terbantut dengan melihat Kuyt yang menjadi penyerang tunggal. Serba serbi bercelaru untuk mereka melihatkan King Kenny tidak menggunakan strategi menyerang dari satu arah sahaja. Hampir kesemua pemain kita berpeluang memulakan serangan tidak terkecuali Agger yang kerap kali berjaya memecahkan bahagian tengah Chelski.

Debut pemain termahal Chelski, langsung tidak bermaya, Agger dan Carragher cukup tenang menangani pemain termahal mereka itu. Agger juga berjaya menghadiahkan sikunya kepada pemain termahal tersebut. Mungkin akan menjadi kenang-kenangan yang indah untuk diingati pemain tersebut.

Apapun, ia merupakan kemenangan ke-4 berturut-turut dan Reina mendapatkan Clean Sheetnya juga yang ke-4 berturut-turut. Perlawanan seterusnya menentang Wigan. Diharapkan kita dapat meneruskan rentak kemenangan dan juga Cleen Sheet dan merapatkan diri untuk Slot ke Liga Juara- juara. Tiada apa yang mustahil kita kini hanya dibezakan dengan 6 mata dan berbaki 12 perlawanan. Apa yang diperlukan adalah konsistensi yang jitu dan semangat juang yang tinggi. Jangan terlepas mata-mata berharga.

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails