Entri Terhangat

Thursday, December 10, 2009

Wisel Penamat: Skrip Lama Berulang

Musim terburuk The Reds bagi saingan Liga Juara-Juara disempunakan dengan kekalahan sekali lagi kepada Fiorentina. La Viola menjaringkan gol pada lewat masa tambahan melalui Alberto Gilardino untuk menghuni singgahsana Kumpulan E.

Skrip sama berulang di Anfield sebagaimana perlawanan menentang Lyon pada 20 Oktober yang lalu berkesudahan Lyon memperoleh gol kemenangan pada lewat minit akhir permainan.

Secara rambang, The Reds secara sedikit demi sedikit mencari keyakinan untuk kembali semula bersaing dengan sekembalinya Fernando Torres. El Nino sempat bermain selama 25 minit. Alberto Aquilani membuat permulaan kesebelasan utama selama 76 minit sebelum digantikan oleh Dani Pacheco.

Il Principino memperlihatkan kualitinya melakukan hantaran dan mengawal jentera tengah, walaupun tidak sesempurna mana, sedikit sebanyak mengubah dimensi serangan The Reds dibahagian tengah yang sebelum ini dilihat agak terkebawah apabila Lucas berganding bersama Mascherano.

The Reds memperolehi gol hasil Tandukan Nakal Yossi Benayoun hasil dari sepakan percuma Kapitan Gerrard pada minit ke-42. Bagaimanapun La Viola menyamakan kedudukan pada minit ke-63 hasil kealpaan barisan pertahanan KITA.

Rafa Benitez telah memberi kepercayaan kepada bintang muda scousers iaitu Stephen Darby untuk menggantikan Glen Johnson di pertahanan kanan. Dani Pacheco turut diberikan peluang beraksi selama 14 minit menggantikan Alberto Aquilani.

Walaubagaimanapun, Benitez berpuas hati dengan aksi pemain yang bermain baik, walaupun nasib tidak menyebelahi untuk sekurang-kurangnya berkongsi mata dengan La Viola.

YNWA


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails