Entri Terhangat

Saturday, October 1, 2011

Wisel Penamat: Double Trouble


Akhirnya Andy Carroll dan Luis Suarez membuktikan bahawa mereka merupakan gandingan yang harus diberikan perhatian dalam saingan liga musim ini. Carroll dan Suarez meledakkan satu gol pada babak kedua bagi menundukkan seteru setempat yang bermain kekurangan seorang pemain.

Seperti yang aku jangkakan tiada sebarang jaringan pada babak pertama walaupun Liverpool berjaya mendapatkan penalti tetapi Kuyt gagal menyempurnakannya dan pemain Liverpool juga tidak ghairah menghentam pertahanan Everton walaupun mereka beraksi 10 orang kerana Jack Rodwell dibuang padang.

King Kenny pastinya lega kerana misinya sudah tercapai dan kenangan seri 4-4, 20 tahun lalu boleh dilupakan terus oleh King Kenny. King Kenny menyenaraikan semula Kuyt didalam skuad utama dan merehatkan Henderson kerana pengalaman Kuyt dalam match derby amat diperlukan King Kenny.

Steward Downing tenggelam kerana dia dibayangi oleh Seamus Coleman dengan cukup baik, tetapi Jose Enrique pantas memangku tugasan disayap kiri ketika Downing cukup bergelut untuk beraksi cemerlang. Akhirnya Jose Enrique diangkat sebagai man of the match.

Gama seterusnya menentang Team Ramli Mr. Potato di Anfield pada 15hb Oktober nanti. Sama-sama kita nantikan perlawanan tersebut.

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails