Entri Terhangat

Monday, August 16, 2010

Wisel Penamat: Bukan Nasib Kita untuk Menang

Sang Fighter, Mascherano mengasak Nasri yang sedang berpuasa

Semalam kita dihidangkan corak permainan yang lain dari yang lain oleh pasukan kita. Pasukan kita tidak seperti pasukan 5 musim yang terdahulu. Pasukan serba baru ini dilihat lebih lasak..kental..senang cakap semua pemain menunjukkan sikap fighter mereka yang selama ini mereka simpan ketika era Rafa Benitez.

Christian Poulsen memerhati dari Grandstand, menunggu masa untuk menjahanamkan kaki lawan kelak.

Separuh masa pertama melihatkan pasukan kita lebih berhati-hati dan lebih banyak membiarkan jentera tengah Arsengal mengawal padang. Joe Cole jarang mendapat bola manakala Mascherano mengeluarkan sepenuh jiwa raganya untuk menbentes dan mengekang asakan jentera tengah Arsengal, mungkin Mascherano mahu melupakan seketika masalahnya diluar padang ketika ini.

Joe Cole dilayangkan kad Merah oleh Martin Atkinson, adik angkat Rowan Atkinson aka Mr.Bean

Separuh masa ditamatkan dengan layangan Kad Merah kepada Joe Cole. Satu debut epl malang bagi Joe Cole. Joe Cole perlu berhati selepas ini untuk melakukan tackle yang lebih munasabah dan tidak melakukan tackle yang sia-sia seperti semalam.

David Ngog meledak gol pembukaan pada awal separuh masa kedua

Separuh masa kedua,para pemain bermain lebih tersusun memandangkan ketiadaan Joe Cole untuk keseluruhan separuh masa kedua dan hasilnya David Ngog berjaya membuatkan Almunia seperti budak2 cuba menangkap ayam yang yang terlepas dari rebannya. Pasukan kita berjaya membentuk kombinasi yang cukup baik semasa bertahan dan menyerang hampir keseluruhan babak kedua sebelum malapetaka yang tidak diingini berlaku.

Pepe Reina akhirnya tewas dihujung masa permainan kerana kesilauan cahaya yang memancar kearahnya

Pepe Reina akhirnya kalah bukan kerana sepak deras atau tandukan melayang Chamakh, tetapi kerana kesilauan cahaya dan ketidak seimbangan badan Reina untuk mengawal lantunan bola. Walaubagaimanapun Reina telah beraksi cukup cemerlang mengawal benteng terakhir dari dibolosi yang mana Reina berjaya menepis keluar 3 hingga 4 percubaan tepat Arsengal.

Torres berjaya memperkotak katikkan bek baru Arsengal Laurent Konscielny

Dalam aksi semalam kita dalam melihat kelibat El-Nino selama hampir 20 minit, harap2 Torres akan kembali meledak untuk kita dan cergas sepenuhnya bagi aksi menentang Manshiter City pada perlawanan minggu depan.

walk on.ynwa


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails