Entri Terhangat

Wednesday, August 24, 2011

Wisel Penamat: Suarez Superb


Sangkaan aku yang King Kenny akan menurunkan barisan kedua ternyata meleset. Reina, Suarez, Henderson, Charlie Adam dan Raul Meireles memulakan perlawanan. Tetapi empat tonggak pertahanan di rehatkan dan digantikan oleh Flanagan, Skrtel, Wilson dan Robinson.

Secara keseluruhan perlawanan didominasi Liverpool dengan perlawanan yang menyaksikan banyak hantaran pendek dilakukan berbanding perlawanan sebelum ini. Cuma hantaran lintang kepada Carroll agak bersimpang siur dari Henderson dan Downing.

Suarez menjadi watak penting bagi kemenangan kali ini dengan menledak 1 gol dan mencipta dua peluang gol bagi Maxi dan Carroll. Adakah Liverpool bergantung harap sepenuhnya kepada Suarez? Sebenarnya tidak, Charlie Adam dan Spearing berganding dengan cukup baik dan melakukan beberapa hantaran tepat kepada Suarez yang bijak mencari ruang kosong bagi mencipta peluang.

Secara keseluruhan, King Kenny dilihat menggunakan perlawanan ini bagi melihat keberkesanan pemain-pemain barunya dan melakukan eksperimen baru dengan mencuba gandingan yang baru pertama kali dilihat seperti Adam dan Spearing serta Skrtel dan Wilson.

walk on.ynwa

Sebelum Wisel: Exeter City adakah seperti Northampton FC

Musim lalu Liverpool dikejutkan Northampton seawal pusingan ke-3 Piala Carling. Kali ini Liverpool turun seawal pusingan ke-2 kerana tidak terlibat dengan mana-mana kejohanan luar bagi musim ini. Adakah Exeter akan menunjukkan Liverpool jalan keluar, kali ini lebih awal dipusingan ke-2?

Kali terakhir Liverpool menentang Exeter adalah pada tahun 1981 yang mana Liverpool mengalahkan Exeter 11-0 secara aggreget pada kejohanan yang sama. Itu cerita tahun 1981 dimana King Kenny masih beraksi sebagai pemain. Kali ini King Kenny sebagai Pengurus.

Perlawanan akan disiarkan jam 2.45 pagi nanti disaluran Astro 817. Yang pasti King Kenny tidak akan menurunkan barisan terkuat sebaliknya akan memberi peluang kepada barisan kedua dan merehat pemain utama bagi menentang Bolton pada hari sabtu.

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails