Entri Terhangat

Thursday, February 24, 2011

Sebelum Wisel: Mesti Menang


Liverpool turun ke Anfield kali ini dalam saingan Liga Europa bagi perlawanan timbal balik kedua menentang Sparta Prague yang mana perlawanan pertama tempaoh hari berkesudahan dengan seri tanpa jaringan.

Yang pasti barisan Sparta akan turun habis-habisan menentang Liverpool dengan matlamat setidak-tidaknya seri berserta jaringan untuk melayakkan diri mereka secara automatik ke pusingan seterusnya.

Dalam pada itu, King Kenny sudah berkira-kira untuk menurunkan barisan terkuatnya bagi menghadapi perlawanan ini, walaupun didalam catatan kertas, Liverpool tiada masalah membenam cabaran Sparta lebih-lebih lagi beraksi dihadapan The kop.

Walau bagaimanapun, King Kenny tidak menghiraukan ramalan diatas kertas, sebaliknya King Kenny lebih optimis untuk melihat hasilnya sendiri apabila aksi diatas padang dimulakan. King Kenny juga optimis untuk mendapatkan tempat bagi 16 pasukan terbaik dalam saingan Liga Europa.

Harapan agar kemenangan dapat dirakamkan dihadapan The Kop, sekaligus memastikan cabaran Liverpool dalam saingan Liga Europa berterusan dan berpeluang menamatkan badi tanpa piala sejak kali terakhir pada tahun 2006.

walk on.ynwa


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails