Entri Terhangat

Saturday, February 20, 2010

Sebelum Wisel: Kekayaan bertemu Tradisi

Bertemu lagi kita, setelah sekian lama tidak menulis entri baru sejak Liverpool menewaskan Everton tempoh hari, kerana kekangan masa yang tidak dapat dielakkan.

Pada malam ini, The Reds akan berkunjung ke halaman pasukan yang dilimpahi kekayaan, Madchester City yang dilihat sebagai ancaman utama dalam misi The Reds memburu slot untuk ke Liga Juara-juara musim hadapan.

Melihat persembahan semasa The Reds ketika berdepan Unirea, permainan The Reds semakin menunjukkan kemantapan cuma penyudah dibarisan hadapan agak tumpul dan mengharapkan kelalaian pertahanan lawan.

Diharap agar Rafa Benitez dapat menurun kesebelasan yang lebih seimbang disegenap posisi kerana City merupakan sebuah pasukan yang cukup lengkap sebenarnya. Walaupun ada perkhabaran mengatakan 3 pemain utama City tidak dapat diturunkan iaitu Patrick Vieira, Carlos Tevez dan Craig Bellamy, tetapi City mempunyai sebilangan pemain yang mampu mengisi kekosongan yang mereka tinggalkan.

Perlawanan ini dilihat sebagai perlawanan yang wajib untuk dimenangi dan juga dilihat sebagai mengambil kesempatan keatas City, kerana selepas perlawanan menentang The Reds City akan berdepan dua pasukan yang akan membuat City keciciran mata iaitu Chelsea dan Tottenham Hotspurs.

Jika City keciciran mata, The Reds hanya perlu memastikan dapat mengutip seberapa maksimum mungkin mata keatas lawan selepas ini seperti Blackburn, Wigan dan Portsmouth sebelum membuat perhitungan keatas ManSHITer United di Old Toilet pada 21 Mac nanti.

Sama-sama kita menyaksikan perlawanan menarik malam ini. YNWA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails