Entri Terhangat

Sunday, October 25, 2009

Wisel Penamat : Setan Merah Di Rejam

El-Nino dan David N'Gog menjulang kembali maruah Liverpool di Anfield malam tadi..Malam yang sememangnya memuaskan hati kesemua fans Liverpool di seluruh dunia...dengan sekembalinya Torres dari kecederaan dan segera menampilkan semula sentuhannya menyelamatkan karier Benitez di Anfield..Secara jujurnya keseluruhan player harus diberikan pujian yang tertinggi kerana kesemua mereka berjaya melaksanakan tugas masing2..Memang cukup bahang perlawanan malam tadi hingga kan Benitez langsung tidak memanaskan kerusinya dibangku simpanan..Hanya setelah N'gog menyempurnakan hantaran Lucas baru Benitez duduk dengan hati yang lega..Tetapi kemenangan tersebut terpaksa dibayar dengan harga tinggi apabila Mascherano menerima kad merah..main ikut perasaan sangat kot..tu yang dia bedal kaki Van Der Sar..Van Der Sar pun sengal kalau aku lompat elak dah la..kan dah sakit..bengong tul!!!. Lucas? aku cukup gembira dengan permainan dia semalam..harus diberi pujian dia telah melakukan dua hantaran yang sepatutnya disudahkan dengan jaringan gol tetapi mungkin Kuyt dan Benayoun tidak menyangka yang Lucas akan melakukan hantaran sedemikian rupa kepada mereka, tu yang tak tertendang masuk gol tu...Aurelio berjaya menyesuaikan diri di sayap kiri dan melakukan free kick yang membuatkan jantung fan Setan Merah gugur sekejap, Insua terpaksa mengerah kudratnya menyekat Valencia yang lincah..papepun memang bagus la Insua...Johnson pula jarang naik keatas lebih fokus untuk merantai Rooney Shrek..Gandingan Carragher dan Agger memang mantap dan mereka saling melengkapi antara satu sama lain...Cuma insiden Carragher dengan Owen tu...Kalau aku jadi Carragher memang makan penumbuk Owen tu.. Melenting2 mintak simpati Refeeree..meluat btul aku...Reina...memang cukup tenang..menggunakan seluruh pangalaman menahan setiap percubaan dari Rooney, Nani dan Berbatov...Kalau penat pun sebab nk kejar N'gog mintak didukung..huhuuhu...Kesimpulannya, aku berpuas hati dengan semangat juang pemain, The Kop pun bersatu hati menyanyi sehingga habis perlawanan memberi semangat kepada player...diharapkan semangat seperti malam tadi berterusan sehingga akhir saingan liga nanti..YNWA

Callum Campbell mohon ampun

Callum Campbell,16 Tahun, memohon ampun kerana telah menyebabkan Liverpool tewas kepada Sunderland melalui jaringan yang paling pelik sepanjang sejarah BPL. Melalui tabloid di Britain dia berkata, It was me," Campbell told the tabloid. "I'm the one who did it. I'm the one caught on camera. I'm so, so sorry. This is my worst, worst nightmare." Dia juga menerima beberapa ugutan bunuh dan menyembunyikan diri selama dua hari...ini pula kenyataan dari uncle budak nie..His uncle Tony Moore said: "Let's say Liverpool are just three points short of winning the league at the end of this season -- he'll be beside himself, thinking they were the points that cost them." At Campbell's request, part of the fee for his interview was donated to the Hillsborough Disaster Fund. Errrmmm...benda dah jadi..menyesal tiada gunanya...YNWA

Hadiah Untuk Terry

John Terry selamat makan pisang....Liverpool kami masih relevan untuk mencabar kejuaraan...cakap pikir dulu ye Encik Terry..kan dh kene sumbat pisang kt mulut tu...dengan kemenangan moral keatas Setan Merah diharap team kita terus mencatat kemenangan demi kemenangan....dan membalas kembali kritikan pedas si Terung nie dengan menghadiahkan kekalahan kepada Chelsea di Anfield nanti..Tiada masa untuk berfikir kebelakang lagi....bagi menamatkan badi 20 tahun tanpa kejuaraan liga....tiada perkataan seri dan kalah lagi dalam fikiran Benitez..yang perlu selalu dicatitkan olehnya di kertas adalah kemenangan...Pemain pun harus menyedari tanggungjawab mereka dan harus berbangga menyarung jersi serba merah Liverpool!!!..Selamat berjuang The Reds!!!!!YNWA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails