Entri Terhangat

Saturday, November 26, 2011

Sebelum Wisel: Misi Robek Ego City


Mohon maaf tiada ulasan perlawanan menentang chelsea tempoh hari. Tak sempat nak ulas, kerja banyak nak diselesaikan. Walaubagaimanapun King Kenny berbaloi dengan pertukaran drastiknya berjaya Liverpool membenam Chelsea di Stamford Bridge.

Menentang City, walaupun aura perlawanan tak sebesar menentang jirannya iaitu United tetapi perlawanan ini menentukan samada perlaburan besar antara City dan Liverpool yang mana lebih berbaloi dan berkesan. City dan Liverpool antara kelab yang mengeluarkan wang perpindahan yang besar awal musim lalu. Perpindahan januari juga mungkin akan berlaku perkara yang sama.

Untuk rekod, dari 12 perlawanan menentang City, Liverpool hanya tewas 1 perlawanan. Manakala rekod perlawanan di Anfield dari lapan perlawanan Liverpool mencatat 6 kemenangan dan 2 keputusan seri.

City pastinya mahu bangkit dari kekalahan di Champions League kepada Napoli 2-1 dan Liverpool harus berwaspada tentang itu. Berdepan City King Kenny harus mengambil langkah bijak menyusun pemain kerana kurang 36 jam selepas perlawanan ini Liverpool akan ke Chelsea sekali lagi bagi pertempuran Carling Cup.

Jamie Carragher kembali semula selepas mengalami kecederaan. Walaubagaimanapun, Carragher mengalami kesukaran untuk kembali mendapatkan tempatnya kerana Agger dan Skrtel telah beraksi cemerlang menentang Chelsea tempoh hari. Mungkin kudrat Carra akan digunakan menentang Chelsea dan Coates boleh bergandingan bersama Carra.

Kemenangan perlawanan ini akan menyaksikan Liverpool hanya terpisah 5 mata kepada pasukan tangga ke-2 liga dan 9 mata dengan City. Impossible is Nothing

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails