Entri Terhangat

Monday, June 13, 2011

Desas Desus: Comolli intai pemain La Liga


Damien Comolli semakin ligat mencari pemain potensi untuk King Kenny, dilaporkan Comolli kini sedang melakukan risikan untuk mendapatkan beberapa pemain La liga yang berpotensi tinggi untuk direkrutkan menjadi pahlawan merah merseyside.

Fernando Gago, Juan Mata, Diego Perotti, Ever Banega, Santi Cazorla antara nama yang diminta King Kenny supaya Comolli memantau situasi semasa pemain-pemain tersebut. Masing-masing merupakan pemain berpotensi bagi kelab masing-masing cuma Fernando Gago yang tenggelam di Real Madrid kerana kebanjiran pemain Jerman disana seperti Sami Khedira dan Mesut Ozil.

Juan Mata dan Ever Banega seperti kita semua sedia maklum merupakan pemain yang digilai oleh bekas pengurus Liverpool dahalu, Rafa Benitez. Diego Perotti juga sejak awal januari sudah cuba dirisik Comolli, walaubagaimanapun situasi Perotti masih samar kerana Kenny Dalglish dilihat lebih mahukan khidmat Stewart Downing bagi sayap kiri.

Santi Cazorla, lipas kudung Villareal ini merupakan sasaran terbaru Dalglish, difahamkan bahawa Pepe Reina telah mencadangkan nama Santi Cazorla kepada Kenny Dalglish. Walaubagaimanapun Cazorla memiliki klausa 28 juta sekiranya King Kenny mahukannya, walupun Comolli telah membuat pengkiraan yang nilai sebenar Cazorla sekitar 18 juta.

walk on.ynwa

YNWA: King Kenny dapat Dana Besar untuk Pemain Baru.

King Kenny boleh tersenyem lebar kali ini kerana telah mendapat sokongan kewangan yang cukup paadu dari Tuan Besar Henry dan Fenway Sport Group. Dilaporkan bahawa dana sebanyak 80 Juta Pound Sterling akan dilaburkan bagi pembelian pemain baru.

Dengan rekrut yang baru tiba iaitu Jordan Henderson yang mendatangkan kos sebanyak 16 juta dan ada berbaki 64 juta untuk dilaburkan. King Kenny telah menyatakan kehendaknya kepada Damien Comolli untuk sekurang-kurangnya menandatangani 5 lagi pemain baru.

Sasaran seterusnya yang berpotensi tinggi untuk mendarat di Melwood selepas ini adalah Stewart Downing, Charlie Adam dan bintang muda Conor Wickham, ketiga-tiga pemain ini akan mendatangkan kos setidak-tidaknya hampir 40 juta.

Walaubagaimanapun, King Kenny tetap mahukan adanya pemain pertahanan dibawa masuk setelah terlepas Phil Jones, Kemungkinan Scott Dann, Jose Enrique dan Gary Cahill akan cuba direkrutkan. Tidak dapat ketiga-tiga mungkin salah seorang daripada mereka akan menuju ke Melwood.

Walk on. ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails