Entri Terhangat

Sunday, April 10, 2011

Sebelum Wisel: Menentang Pasukan Jutawan


Liverpool menjadi tuan rumah untuk perlawanan menentang kelab kaya raya, Manchester City. Walaubagaimanapun tiada sambutan red carpet untuk mereka. Apa yang pasti sambutan dengan buldozer dan tembakan senapang gajah akan menanti mereka di Anfield awal pagi nanti.

Walaupun pada hakikatnya, pada awal musim Liverpool telah dibedil 3-0 di Eastland, tetapi itu awal musim. Sekarang semakin menghampiri akhir musim dan mentaliti kedua-dua pasukan pastinya untuk mencapai target masing-masing.

Liverpool akan turun tanpa Steven Gerrard, Daniel Agger kemungkinan besar Johnson turut tidak dapat diturunkan. King Kenny pasti sudah membuat post mortem terhadap kekalahan kepada West Brom tempoh hari. Diharap tidak ada kesilapan individu berlaku untuk perlawanan ini.

Berbaki 6 perlawanan dengan pasukan yang menanti seperti, Arsenal, Birmingham, Newcastle, Fulham, Tottenham dan Aston Villa. Baki perlawanan yang cukup mencabar untuk diharungi. Mampukah Liverpool untuk melayakkan diri ke saingan Liga Europa musim hadapan? Jawapannya bermula dari perlawanan menentang City awal pagi nanti.

Walk on. Ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails