Entri Terhangat

Friday, November 20, 2009

Sebelum Wisel: Wajib menang untuk hidupkan kembali cabaran

Malam ini, Pasukan KITA akan menanti kunjungan Pasukan Kaya-raya, Manchester City yang begitu yakin akan menambah derita Pasukan KITA. Kunjungan City dilihat oleh Benitez sebagai titik tolak permulaan semula pasukan KITA dalam saingan liga. Sekiranya kemenangan diperolehi malam ini, andaian Benitez mungkin boleh diterima pakai, sekiranya kekalahan menjelma mungkin pasukan KITA akan bergelut bersama pasukan lain dalam saingan kelas pertengahan liga.

Fernando Torres tidak dapat diturunkan pada malam ini, kerana masih belum cukup cergas, bagaimanapun khidmatnya boleh ditagih untuk aksi setempat menentang Everton nanti. Sekembalinya kapten Fantastik KITA, Stevie G sedikit sebanyak mengurangkan beban di kepala Benitez.

Perkhabaran gembira untuk kita yang mana beberapa pemain yang cedera sebelum ini sudah pulih dan sedia untuk diturunkan walaupun dari segi kecergasan belum pulih sepenuhnya, sekurang-kurangnya ia dapat memberikan Benitez lebih pilihan pemain dibangku simpanan. Daniel Agger, Alberto Aquilani, Glen Johnson, Yossi Benayoun, Albert Riera, Fabio Aurelio dan Martin Kelly masing-masing sudah pulih dari kecederaan.

Bagi Benitez sudah semestinya dia akan melihat aksi pemain yang diidamkannya musim lalu, Gareth Barry yang dikatakan antara kunci utama untuk Pasukan KITA memenangi gelaran liga. Bagaimanapun kuasa duit mengaburi mata Barry untuk untuk bersama KITA.

Hampir pasti malam ini, Il Pricipino tidak akan bermain kesebelasan utama kerana Benitez lebih menggemari gandingan Lucas-Mascherano, mungkin Il Pricipino akan dimasukkan pada penghujung babak kedua, Dalam hati memang nak sangat Aquilani main 1st eleven. Bahagian serangan hampir pasti menjadi milik David Ngog malam ini dan Voronin dan Babel sebagai pilihan kedua.

Walau apa pun strategi, pemain yang akan diturunkan Benitez malam ini, perlawanan ini adalah satu keWAJIBan untuk dimenangi dan amat malang sekiranya kekalahan melanda lagi.

Impossible is Nothing!!!
YNWA


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails