Entri Terhangat

Sunday, June 19, 2011

YNWA: Jersi Alternatif Terbaru

Secara rasminya adidas telah mengeluarkan rekaan jersi ke-3 Liverpool yang akan dilancarkan secara rasmi pada 14 Julai. Sehingga kini tempahan untuk mendapatkan jersi yang boleh dikira sebagai 'back to basic' masih dibuka.

Warna biru atau cyan ini bukanlah satu yang asing sebenarnya kepada Liverpool. Warna ini merupakan warna asala Liverpool yang digunakan sekitar tahun 1892, sebelum Revolusi Bill Shankly yang meletakkan merah sebagai warna rasmi Liverpool.

Rekaan yang nyata begitu ringkas, tetapi cukup untuk menarik perhatian peminat untuk memilikinya. Kerana berkemungkinan besar jersi ini merupakan jersi yang terakhir dari hasil rekaan Adidas memandangkan kontrak adidas bersama Liverpool akan tamat apabila berakhirnya musim 2011/2012.

Sama ada Adidas akan tampil semula dengan tawaran lebih lumayan memandangkan produk dari New Balance iaitu Warrior telah mengemukakan tawaran yang begitu tinggi sekaligus merupakan rekod bagi tajaan pakaian di Liga Perdana Barclays. Sama-sama kita nantikan.

walk on.ynwa

YNWA: Jadual Perlawanan 2011/2012Liverpool akan memulakan kempen Liga 2011/2012 pada 13 Ogos 2011 dengan menanti kunjungan Sunderland di Anfield. Kemudian diikuti Arsenal di Emirates dan Bolton di Anfield bagi jadual bulan Ogos.

Untuk senarai lengkap, boleh terus ke link ini.

Bagi bulan Ogos dan September perlawanan yang bakal ditempuhi tidak begitu membebankan jika dibandingkan dengan jadual perlawanan bagi bulan Oktober dan November kerana pada bulan tersebut Liverpool perlu berdepan empat pesaing iaitu Everton, Manchester United, Chelsea dan Manchester City.

Sama-sama kita nanatikan sepak mula Liga Perdana Barclays pada 13 Ogos nanti.

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails