Entri Terhangat

Sunday, March 6, 2011

Wisel Penamat: Hadiah Birthday Terbaik untuk King Kenny


Dirk Kuyt menjawab salam yang dihulurkan Berbatov sebanyak 3x pada awal musim dengan membalas semula salam itu juga sebanyak 3x. Malam yang sungguh bermakna bagi semua penyokong di Anfield yang menyanyi dan menjerit-jerit memekik-mekik nama King Kenny.

Hatrik oleh Kuyt menjadikan dia pemain pertama Liverpool musim ini yang menjaringkan Hatrik dan menyamai pencapaian Peter Beardsley yang turun menjaringkan hatrick menentang Manshiter 20 tahun yang lalu.

Perlawanan yang menyaksikan semua pemain menunjukkan kesungguhan untuk menang bagi menebus kembali kekalahan memalukan di tangan West Ham. Luis Suarez bermain sekeliling padang bagi mengelakkan dari terus dihimpit oleh Evra, manakala Kuyt bijak memperdayakan Smalling dan Brown.

Gerrard dan Meireles mengemudi midfield dengan cukup baik sekali dengan melakukan killer pass yang berkesan, disamping Lucas yang cukup ligat menghambat Nani kemana saja si lembik tu pergi. Maxi juga sering bertukar-tukar posisi bersama Aurelio untuk melakukan serangan, walaubagaimanapun, Aurelio terpaksa keluar awal kerana mengalami kecederaan.

Gol saguhati manshiter hadir pada minit-minit terakhir pada ketika para pemain Liverpool tidak sabar meraikan kejayaan besar ini dihadapan The Kop. Reina terlepas peluang sekali lagi untuk mendapatkan Clean Sheet untuk ke sekian kalinya.

Dalam minit-minit terakhir Anfield bergema dengan nyanyian Happy Birthday yang ditujukan kepada King Kenny. Memang terbaik!

Walk on. ynwa


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails