Entri Terhangat

Sunday, October 30, 2011

Carling Cup: Suku Akhir di Stamford Bridge


Liverpool diundi menentang Chelsea di Stamford Bridge. Perlawanan dijadualkan antara 29/30 November. Sebelum itu pada 20 November terlebih dahulu Liverpool akan bertandang ke Stamford Bridge untuk perlawanan liga.

Februari lalu Liverpool menang 1-0 hasil jaringan Raul Meireles. Pada 2007 Liverpool pernah bertemu Chelsea juga ketika pusingan Suku AKhir yang mana Chelsea berjaya menundukkan Liverpool 2-0.

Undian lain:-

Arsenal vs Manchester City
Manchester United vs Crystal Palace
Cardiff City vs Blackburn

walk on.ynwa

Wisel Penamat: Badi Baggies Berakhir


Badi kalah apabila menentang Baggies di Hawthorns berakhir dengan kemenangan moral 2-0 dengan Charlie Adam dan Andy Carroll kembali menemui sentuhan masing-masing.

Dalam perlawanan ini Carragher dan Gerrard tidak dapat diturunkan kerana kecederaan. Manakala Skrtel dan Agger membuat penampilan ke-100 bersama Liverpool.

Lucas kembali selepas digantung satu perlawanan dan berjaya mengawal jentera tengah dengan baik sekali bersama Adam. Henderson kembali ke kanan menggantikan Kuyt yang direhatkan.

Andy Carroll berjaya juga menambah gol kedua bagi dirinya musim ini. Cukup gembira sebenarnya apabila Carroll kembali menjaringkan gol.

Tetapi permainan semalam boleh dilabelkan sebagai biasa-biasa saja. Kerap hilang bola apabila memasuki kawasan West Brom dan agak terkial-kial mengembalikan semula penguasaan bola.

Perlawanan seterusnya menentang Swansea pada 5 November di Anfield.

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails