Entri Terhangat

Thursday, October 27, 2011

Wisel Penamat: Akhirnya Stoke Lebur


Ketepatan Luis Suarez pada babak kedua perlawanan memastikan Liverpool ke pusingan Suku akhir dengan menidakkan gol Stoke pada babak pertama.

Tony Pulis menyenaraikan pemain terkuat dan terganas Stoke City manakala King Kenny menurunkan dua Defensive Midfielder bagi menahan asakan pemain terkuat dan terganas Stoke.

Sebastian Coates melakukan kesilapan mudah bagi membolehkan John Walters melakukan hantaran yang disudahi kemas oleh Kenwyne Jones pada minit-minit terakhir babak pertama. Tetapi Suarez membalas dengan dua jaringan pada babak kedua.

Dalam perlawanan ini King Kenny melakukan 8 pertukaran besar dengan meletakkan Coates bergandingan bersama Carragher. Tetapi gandingan ini kurang memperihat keberkesanan. Tetapi pada babak kedua Skrtel masuk menggantikan Carragher dan beraksi cemerlang bersama Coates. Satu gandingan yang cukup berkesan diuji oleh King Kenny.

Bek Kiri diisi Daniel Agger manakala Martin Kelly di bek kanan. Sayap kiri kembali meletakkan Maxi Rodriguez dan Jordan Henderson bergerak disayap kanan. Lucas dan Spearing membentuk kubu kental dibahagian tengah dan Carroll kembali selaku penyerang tunggal dan Suarez bertindak dari bahagian Midfield menyerang.

Cubaan King Kenny kali ini berjaya walaupun pada satu ketika kelihatan Liverpool amat tertekan apabila ketinggalan. Apa pun badi di Britannia sudah berakhir dan kekalahan pada bulan september telah berbalas.

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails