Entri Terhangat

Wednesday, January 12, 2011

YNWA: Tahniah Glen Johnson Sudah Bergelar Bapa

Tahniah diucapkan kepada Glen Johnson kerana kelahiran cahaya mata yang lahir pada lewat malam selasa yang lalu.

Oleh yang demikian Glen Johnson terlepas aksi menentang ManUk kerana menemani pasangannya yang dalam keadaan sarat.

Apapun tahniah sekali lagi dan tolong lah main dengan sungguh-sungguh lepas ini. Buat malu je anak tengok bapaknya main asyik kalah manjang.

walk on.ynwa

Wisel Penamat: Pertahanan Buat King Kenny Runsing

Fernando Torres berjaya menunaikan permintaan King Kenny untuk melihatnya kembali meledak. Tetapi kelemahan barisan pertahanan hasil kealpaan barisan tengah menyebabkan King Kenny sekali lagi mengigit jari.

Raul Meireles menjadi punca gol pertama Blackpool terhasil. Meireles gagal melakukan hantaran kemas hasil tolakan pendek Torres yang mana dia melakukan lorongan ke belakang dan peluang itu tidak disia-siakan oleh Taylor Flecther untuk menyamakan kedudukan.

DJ Campbell berjaya menjaringkan gol ke-7 dalam saingan Liga Perdana hasil free header yang menyaksikan barisan pertahanan kita gagal menghidu keligatan DJ Campbell.

Untuk perlawanan seterusnya merupakan perlawanan Derby Merseyside, King Kenny semestinya memastikan barisan tengah dan pertahan tidak lagi melakukan kesilapan yang sama seperti ini.

Babak pertama permainan lebih berdisiplin dan teratur, tetapi memasuki babak kedua, pemain sudah hilang punca, hantaran entah kemana, pengawasan pemain lawan juga longgar dan bantuan kepada Torres makin berkurangan sehingga ada satu ketika Dirk Kuyt menjadi pemain pertahanan yang kelima.

Kita perlukan keputusan yang lebih baik selepas ini memandangkan kita semakin jatuh ke bawah dan hanya dipisahkan dengan 4 mata dari zon penyingkiran.

walk on.ynwa

Sebelum Wisel: Kenny mahu Torres Mula meledak

Kenny Dalglish sudah memulakan motivasinya kepada semua pemain menjelang pertemuan Liga Perdana menentang Blackpool di Bloomfield. Tidak ketinggalan kepada penyerang utama kita Fernando Torres. Torres masih lagi mencari rentak untuk menggegar jaring setelah pulih dari pembedahan pada awal musim yang lalu.

Menentang Blackpool yang mana merupakan perlawanan pertama King Kenny, pastinya dia mahukan Torres menghadiahkannya setidak-tidaknya satu gol. Dengan ketiadaan Steven Gerrard, King Kenny pasti akan melakukan beberapa eksperimen keatas kesebelasan utama nanti.

Kemungkinan Martin Kelly akan menjadi King Kenny mengisi slot pertahanan kanan dan mungkin ada sedikit masalah di pertahanan kiri kerana Aurelio seperti biasa tidak boleh bermain lebih dari satu perlawanan.

Barisan tengah mungkin akan menyaksikan Christian Poulsen turun beraksi memandangkan ketiadaan Gerrard, dan kehadiran Poulsen diharap dapat membantu Lucas memperkuatkan barisan tengah memandangkan Meireles mungkin akan bermain di sayap kanan.

Apapun, perlawanan ini diharapkan akan menghasilkan keputusan yang positif dan penambahbaikan hendaknya.

walk on. ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails