Entri Terhangat

Thursday, July 7, 2011

Perpindahan: Charlie Adam ke Melwood akhirnyaCharlie Adam telah menyetujui terma peribadi bagi menjadi rekrut ke-2 King Kenny. Percubaan King Kenny selama 6 bulan bagi mendapatkan khidmat Adam berbaloi dengan nilai perpindahan dianggarkan sekitar 8.5 juta lebih murah dari 12 juta yang ditawarkan pada januari lalu.

Liverpool berjaya menidakkan minat Spurs dan Villa. Selepas ketibaan Adam, Penjaga gawang AS Roma, Doni dikhabarkan akan menyusul dalam tempoh 48 jam untuk dijadikan pemabantu kepada Pepe Reina.


Charlie Adam telah menjalani ujian kesihatan dan akan menyertai sesi latihan dalam tempoh terdekat. Bagi mengubati duka orang asia yang sugul kerana Gerrard tidak turut serta, dapat lihat kelibat pemain yang cukup tinggi ratingnya di BPL punya kira bagus.

walk on.ynwa

Rangkuman: Berita Ringkas


1. John W. Henry menegaskan bahawa dasar pembelian pemain telah ditetapkan, iaitu untuk jangka waktu yang panjang, keutamaan pemain dari kepulauan britian, muda lagi merbahaya dan bebas kecederaan parah. Jika ada rumours mengenai pemain berumur, asyik cedera manjang, sila abaikan.

2. Steve Clarke memberitahu bahawa beliau tidak akan memaksa Luis Suarez dan Lucas Leiva untuk pulang lebih awal selepas berakhirnya Copa America.

3. Il Principino, aka aquaman, Alberto Aquilani menegaskan dia akan kembali ke Anfield dan tidak sabar mengambil semula tempatnya dalam kesebelasan utama.

4. King Kenny menegaskan tidak akan menghebahkan target pemainnya bagi musim perpindahan. Rumours di dada akhbar di britain hanya mainan media semata-mata.

5. Pengerusi Blackpool berkeras mahukan 12 juta pound untuk Charlie Adam. walaubagaimanapun, Damien Comolli telah menilai Charlie Adam hanya bernilai 9 Juta pound.

6. King Kenny dianugerahkan gelaran Doktor Falsafah daripada Universiti Ulster kerana khidmat dalam kegiatan kebajikan dan kejayaan dalam arena bola sepak.

7. Khidmat Steward Downing masih lagi samar, ketika ini Arsenal dilihat akan mencabar bidaan, walaubagaimanapun Juan Mata akan menjadi alternatif sekiranya khidmat Downing gagal diperolehi.

8. Damien Comolli berkira-kira untuk menandatangani bintang muda chelsea, Daniel Sturridge yang kini dilihat lebihan pemain di Chelsea. Pemain ini hampir ke Anfield seawal januari lalu tetapi tidak kesampaian apabila Chelsea rela menawarkan 50 juta pound bagi Torres dan membiarkan Sturridge dipinjamkan ke Bolton.

9. Gael Clichy sudah menjadi pemain Manchester City dan kini Jose Enrique sasaran yang tinggal bagi mengisi kekosongan bek kiri.

10. Bekas jurulatih West Ham, Steve Keen dilantik menjadi Jurulatih setelah Sammy Lee meninggalkan Liverpool. Keen adalah assistant kepada Steve Clarke di West Ham semasa rejim Gianfranco Zola.

11. Steven Gerrard tidak akan menyertai Jelajah Asia 2011 bagi mengelakkan kecederaan berulang, dengan Luis Suarez dan Lucas Leiva awal-awal lagi tidak dapat beraksi kerana Copa America manakan Pepe Reina juga masih dalam proses pemulihan daripada pembedahan hernianya.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails