Entri Terhangat

Monday, February 22, 2010

Wisel Penamat: Membosankan, Kebudak-budakkan

Fernando Torres bengkek ngan referee yg cukup ringan tangan melayangkan kad kuning kepadanya

Insua dan Mascherano memprotes referee yg baget bagus

Pertembungan besar yang begitu menghambarkan. Itulah yang paling sesuai untuk diungkapkan dengan corak permainan berhati-hati yang ditunjukkan The Reds dan Scum City. Perlawanan yang hanya rancak pada 10 minit pertama kemudian bertukar menjadi hambar untuk keseluruhan perlawanan.

Pengadil perlawanan, Peter Walton pula dilihat seperti diserang mambang kuning yang mana melayangkan sebanyak 7 kad kuning, yang mana 6 kepada pemain The Reds. Kebanyakkan kad kuning yang dilayangkan hanya untuk kesalahan yang boleh diselesaikan dengan teguran dan bukan dengan layangan kad. hampeh betul punya pengadil.

Pemain The Reds banyak yang gagal mengawal bola dengan kemas dan hampir menghadiah gol kepada City, seperti kesilapan menahan bola yang dilakukan Daniel Agger, Pepe Reina dan Lucas, selamat pemain City juga kelihatan hampeh malam tadi.

Perlawanan malam tadi aku cukup tertarik dengan pemainan yang ditampilkan pemain yang baru dibeli City iaitu, Adam Johnson, dia cukup merbahaya dan bermain di kiri dan kanan sayap City dengan cemerlang dan melakukan beberapan hantaran lintang yang merbahaya tetapi pengalaman Carragher mengatasi segala-galanya. Tertanya juga kenapa Johnson tiada dalam senarai pemain yang ingin dibeli Liverpool pada pasaran perpindahan pemain pada januari lalu.

Kesimpulan untuk perlawanan pada malam tadi, cukup membosankan, tidak ada try yang cukup merbahaya ke gawang City, pemain melakukan kesilapan budak sekolah. Diharap Benitez lebih peka dan mencari penyelesaian untuk menghadapi perlawanan seterusnya menentang Unirea dan Blackburn pada minggu ini.

YNWA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails