Entri Terhangat

Friday, April 1, 2011

Sebelum Wisel: Roy Hodgson Menanti di The Hawthorns


Roy Hodgson akan menanti ketibaan rombongan King Kenny dengan matlamat tersendiri bagi membuktikan yang dia masih antara pengurus terbaik di England selain meneruskan rekod tanpa kalah sejak membimbing West Bromwich.

Perlawanan terakhir West Brom adalah mengikat Arsenal dengan jaringan 2-2. King Kenny harus mengambil kira aksi terakhir ini memandangkan Arsenal bukan calang-calang pasukan yang berjaya dijinakkan Roy.

Perlawanan ini semestinya dimenangi bagi merapatkan lagi jarak mata yang tinggal untuk mencabar slot ke saingan Europa League mahupun Champions League. Kebanyakkan pemain yang cedera dilaporkan semakin pulih seperti Steven Gerrard, Jonjo Shelvy dan Martin Kelly.

Barisan serangan hampir pasti akan dikemudi oleh Luis Suarez dan Andy Carroll sambil dibantu oleh Raul Meireles. Persaingan dibahagian tengah pasti akan memperlihatkan kebijaksanaan King Kenny memilih pemain yang betul sama ada memilih Maxi, Joe Cole, Spearing mahupun Lucas.

Mahu tak mahu, perlawanan ini harus dimenangi, serta bagi perlawanan juga harus mengutip semaksima mata yang mungkin.

walk on.ynwa

Berita Ringkas: Rangkuman

1. Liverpool seri tanpa jaringan di Anfield ketika menentang Braga untuk timbal balik perlawanan Piala Europa. Liverpool mengakhiran musim ini sekali lagi tanpa sebarang kejuaraan. Tak mengapa cuba lagi musim hadapan.

2. Lucas Leiva bergelar bapa untuk pertama kalinya. Mendapat anak lelaki yang diberikan nama Pedro, selamat melihat dunia ketika dilahirkan di Hospital Liverpool dan menjadikan Pedro adalah seorang Scouser berdarah Brazil.

3. Andy Carroll melakukan debut penuh ketika menentang menentang Sunderland untuk membentuk gandingan ampuh bersama Luis Suarez dengan membawa kemenangan 2-0. Kemenangan ini merapatkan jurang mata dengan Tottenham di tangga ke-5 dengan 4 mata terpisah.

4. Kenny Dalglish sudah sedia untuk mendapatkan pemain targetnya untuk perpindahan januari antara yang menarik minat Dalglish adalah, Ashley Young, Charlie Adam, Matt Jarvis, Ola Toivonen, Leighton Baines dan Jose Enrique.

5. Andy Carroll menjaringkan gol pertamanya untuk England, hanya pada capnya yang ke-2 ketika perlawanan persahabatan menentang Ghana.

6. Lucas Leiva menandatangani kontrak baru bagi membolehkan beliau kekal di Anfield sehingga 2015. Langkah bijak oleh Damien Comolli untuk memastikan aset berharga Liverpool dan Brazil itu kekal selama yang mungkin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails