Entri Terhangat

Saturday, November 27, 2010

Sebelum Wisel: Ke Kandang Lilywhite Spurs

Pasukan kita kembali ke gelangang perlawanan kali ini disambut oleh Tottenham Hotspurs. Berbekalkan kemenangan moral 3-0 ke atas West Ham minggu lalu tidak boleh dijadikan ukuran sebenar menentan Spurs yang dilihat lebih berjaya dari pasukan kita.

Spurs kini semakin kuat dengan kehadiran Van Der Vaart. Target utama sebenarnya untuk bermain di Liverpool sejak Rafa Benitez menimbulkan minat terhadap Van Der Vaart. Tapi apakan daya Van Der Vaart memilih Spurs berbanding Liverpool.

Bagaimanapun Van Der Vaart diragui kecergasaannya, Redknapp hanya 50-50 akan menurunkannya malam ini. Satu berita yang cukup bagus untuk Roy yang menerima semula kehari Joe Cole dalam skuad utama untuk aksi malam nanti.

Sekiranya kita berjaya membenam Spurs malam ini, kita akan melonjak sekurang-kurangnnya ke tangga ketujuh ataupun kelapan liga berkongsi mata dengan Spurs. Liverpool seharusnya memanfaatkan setiap peluang yang terhidang dalam perlawanan malam nanti.

Keputusan dengan kemenangan harus dijadikan sebagai satu kewajipan memandangkan jadual akan bertambah padat apabila menjelang Disember, dan keciciran mata dalam setiap perlawanan akan menjadi malapetaka kepada Roy Hodgson kelak.

walk on. ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails