Entri Terhangat

Tuesday, April 12, 2011

Wisel Penamat: Sweet Carroll 9 untuk Hillsborough


Tragedi Hillsborough akan berusia 22 tahun pada 15 April ini. Manakala saya akan berusia 24 tahun pada tarikh yang sama, tapi tahun berbeza. Dua jaringan Carroll dan 1 gol dari Kuyt sudah cukup untuk didedikasikan kepada mereka yang terkorban pada 22 tahun yang lepas.

Carroll telah membuktikan nilainya kepada King Kenny dengan 2 gol yang menarik. Saya telah menjangkakan dalam perlawanan menentang City, Carroll akan menjaringkan gol, tetapi tidak sangka pula Carroll menghadiahkan 2 gol, 1 untuk Hillsborough dan 1 lagi untuk saya. Hehe..gurau je..

John 'Flanno' Flanagan,18 tahun cukup memberangsangkan walaupun kali pertama beraksi untuk skuad senior. Tenang dan bersahaja seperti tiada bebanan yang diletakkan keatasnya. Masa depan yang cerah untuknya memandangkan Glen Johnson dan Martin Kelly masih lagi diulit kecederaan.

Keseluruhan, pamain bermain dengan cukup baik, mentaliti menyerang yang cukup ampuh pada separuh masa pertama dan permainan santai dibabak kedua. Spearing dan Lucas bermain cukup baik kali ini. Tidak seperti ketika menentang West Brom. Meireles dan Kuyt cukup ligat memporak perandakan bahagian sayap City selain Suarez memberikan lebih banyak mencipta peluang dan ruang untuk Carroll menjaringkan gol.

Diharap rentak kemenangan dapat diteruskan dengan menjadikan Arsenal mangsa yang seterusnya.

22 Years Still In Mind, Hillborough Tragedy. Justice For 96. You'll Never Walk Alone!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails