Entri Terhangat

Monday, April 19, 2010

Sebelum Wisel: Harus Menang, Jangan Tambah Arang di Muka

Rafa Benitez telah menukar kenyataannya sebelum ini yang mana Rafa mengatakan harapan untuk ke Champions League telah hancur. Rafa kini dilihat optimis untuk mendapatkan mata maksimum untuk baki 4 perlawanan.

Melihat keadaan semasa, Spurs dilihat calon utama bagi tempat ke-4 liga memandang mereka berjaya menundukkan Arsenal dan Chelsea.

Jika kekalahan kepada West Ham terjadi, Rafa mungkin harus melupakan terus angan-angannya itu, dan mungkin boleh memikirkan untuk mengendong bagasinya ke tempat lain. Mungkin tempatnya bukan di Anfield. Mungkin untuk Old Lady ataupun untuk Galacticos. Siapa tahu..

Melihat kepada West Ham, mereka juga mahukan kemenangan bagi memeperkukuhkan keadaan mereka yang ketika ini bersaing hebat untuk mengelakkan mereka dari tersingkir divisyen. Jadinya perlawanan ini bukan perlawanan yang mudah untuk Benitez, memandangkan khidmat Torres sudah boleh dilupakan untuk bagi saingan musim ini.

Nak tak nak kena menang game nie. Walau x dapat Top 4 xpe la.. aku redha tapi biarlah tamat saingan liga di tempat yang senonoh ckit. Paling tidak pun tempat ke-5, dan bukan dibawah Manchester City, apatah lagi dibawah aston Villa.

walk on. ynwa

Desas desus: Bintang Muda Feyenoord dalam Radar

Mungkinkah Liverpool akan bertukar menjadi Arsenal yang baru? Mengorbankan polisi kelab yang membeli pemain-pemain yang sudah ternama dan menukar dasar untuk mencari bakat-bakat baru memandangkan harga mereka lebih rendah.

Dengan masalah kewangan ketika ini, dilihat adalah perlu untuk menandatangani 3-4 lagi pemain muda untuk jangka masa panjang dan sebagai pengganti untuk pemain-pemain yang sedia ada ketika ini.

Pemain Muda feyenoord ini dilihat sesuai dengan bajet ciput yang ada pada Rafa Benitez ketika ini. Georginio Wijnaldum, permata baru Belanda ini mungkin tiada masalah untuk dibawa ke Anfield memandang Georginio mahu bermain bersama-sama Lagenda Kelabnya yang kini bermain untuk Liverpool iaitu Dirk Kuyt.

Terpulang kepada Rafa Benitez untuk mengambil peluang yang sedia ada sebelum disambar oleh kelab kaya raya yang lain atau kita akan berputih mata sekali lagi untuk mendapatkan pemain muda yang berkualiti seperti Georginio.

walk on. ynwa

Desas desus: Siap Sedia Untuk Gary Cahill

Rafa Benitez bersiap sedia untuk membida bintang Bolton, Gary Cahill dengan nilai perpindahan sebanyak 15 juta pound sterling.

Rafa juga dilihat menyasarkan Gary Cahill akan menjadi pemain pertama yang akan ditandatanganinya untuk perpindahan musim panas nanti.

Bagaimanapun, Rafa Benitez masih menunggu sumber kewangan memandangkan ketika ini keadaan kelab dalam situasi yang tidak menentu.

Sekiranya, Perpindahan Gary Cahill ini menjadi realiti, Benitez mungkin boleh tersenyum kerana sudah mendapatkan pengganti yang ideal bagi Jamie Carragher.

walk on. ynwaLinkWithin

Related Posts with Thumbnails