Entri Terhangat

Saturday, February 5, 2011

Sebelum Wisel: Mencari Kemenangan Seterusnya

Perlawanan yang dinanti-nantikan oleh semua fanatik BPL. Masing-masing akan fokus untuk melihat kehebatan rekrut baru Liverpool dan Chelsee. Dalam perkembangan terbaru, Chelsee telah meletakkan klausa jual-beli untuk penyerang barunya itu dengan nilai setinggi 100 juta pound sterling. Gila! Dengan penyerang barunya sudah berumur 26 tahun. Mungkin hanya akan berada tidak sampai 5 tahun setengah. Kalau bertahan sampai 3 tahun setengah dah hampir mencecah umur 30 tahun. Ada lagi ke yang berminat nak pancing penyerang itu dengan harga 100 juta?

Lupakan saja. Berbalik kita kepada perlawanan lewat malam nanti. Chelsee pasti akan menyenaraikan penyerang baru mereka mungkin bukan dalam kesebelasan utama tapi yang pasti penyerang itu akan diturunkan Chelsee. Kem Chelsee dikhabarkan akan turun tapa 3 tonggak iaitu Alex, Benny dan Zhirkov.

Manakala The Mighty Reds, akan turun dengan memberikan aksi penuh untuk Luis Suarez yang berjaya menjaringkan gol ketika debut sulongnya tempoh hari. Andy Carroll terpaksa menunggu hingga hujung Februari kerana masih bergelut dengan kecederaan yang dialaminya.

Christian Poulsen dan Joe Cole hampir pasti terlepas aksi ini, kerana masing-masing masih belum cukup cergas. Jamie Carragher kembali ke pasukan utama setelah lulus ujian kecergasan dan sakit sengal bahunya sudah pulih sepenuuhnya.

Dengan bertandang ke Jambatan Roboh, Liverpool kurang menyerlah disini memandangkan 5 match terdahulu liverpool gagal menjaringkan gol di jambatan roboh. Walaubagaimanapun ianya hanya sekadar cerita lama. Luis Suarez sudah pasti akan memastikan jaring gawang di jambatan runtuh dan ditukar selepaas habis perlawanan nanti.

walk on. ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails