Entri Terhangat

Monday, September 20, 2010

Berita Ringkas : Daniel Agger mahukan tempatnya

" Danish defender Daniel Agger finds himself out of favour under the new manager Roy Hodgson but insists he will not be changing his ways "

Agger kurang berpuas hati dengan cara Hodgson menggunakan khidmatnya dan cara taktikal yang diterapkan oleh Hodgson ketika ini.

Sebelum ketibaan Konchesky, Agger banyak memainkan peranan disebelah kiri dan apabila kehadiran Konchesky, Agger terpaksa bergelut kembali untuk mendapatkan semula tempatnya di bek tengah mahupun di bahagian kiri.

Agger kurang menggemari corak bertahan yang digunakan Roy dan sememangnya bertahan bukan minat sebenar Agger memandangkan dia lebih gemar memulakan serangan daripada tempatnya.

walk on. ynwa

Wisel Penamat: ManU 3 Liverpool 2


Perlawanan yang pada mulanya amat pasif bertukar menjadi menarik..mendebarkan dan memeritkan. Setelah ketinggalan 2 kali dan bangkit sebanyak 2 kali akhirnya nasib masih tidak menyebelahi Liverpool untuk mencuri mata dari Old Kerepot.

Seperti biasa Roy Hodgson menggunakan taktik bertahan..Aku memang x berkenan stail bertahan yang diterapkan Roy. Nampak sangat kita terlalu hormatkan team setan tu. Seperti biasa juga Fergiescum memperlekehkan peranan pengadil kerana tidak melihat aksi-aksi lakonan lembik mcm pondan oleh Nani. Selain itu juga seboleh-boleh menyalahkan Torres kerana mengganggap Torres beria-ria berlakon untuk membolehkan John O'shea keluar padang.

Keseluruhan perlawanan seimbang tetapi begitu pasif pada babak pertama. Babak kedua lebih melihat kan banyak serangan dan aksi-aksi menarik. Semestinya Manshiter main kasar.. 4 kad kuning dan mungkin 2 kad merah untuk mereka...tapi mcm biasa si Webb nk gak jaga saham die kt Fergie.

Hopefully lepas nie Roy tolong la terapkan aksi lebih menyerang..dan bukannya bertahan seperti pada babak pertama dan 10 minit terakhir perlawanan..Lebih banyak bertahan Liverpool lebih mudah dibolosi. Come on Roy bukak mata sikit...

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails