Entri Terhangat

Monday, October 24, 2011

Wisel Penamat: Liverpool perlukan Penjaring Gol


Dua perlawanan.. dan 4 mata dibazirkan begitu saja. 15 shot on goal...11 untuk Suarez.. angka yang cukup besar dan dari 15 shot on goal...1 saja yang mencecah jaring lawan. Harapan untuk merapatkan jurang dengan top 4 tergugat dengan keputusan seri dan Spurs telah memintas Liverpool dengan kelebihan 1 mata dan kekurangan 1 perlawanan untuk Spurs.

Craig Bellamy merupakan kejutan yang diberikan kepada King Kenny kepada semua penyokong yang rata-ratanya beranggapan Henderson akan bermain. Tetapi Bellamy membalas kepercayaan King Kenny dengan jaringan gol. 11 tahun dulu Bellamy meninggalkan Norwich yang mana merupakan kelab Bellamy memulakan kerjaya bola sepaknya.

Permainan menentang Norwich memang menghiburkan dan penuh aksi pass and move. Tapi sayang..deretan peluang gagal disempurnakan sebaiknya. Palang, tiang dan ketangkasan Ruddy di gawang Norwich menjadi penghalang Liverpool untuk menang di Anfield.

Rata-rata pundit bola sepakat mengatakan Liverpool akan membenam Norwich sekurang-kurangya 3-0. Ya, peluang untuk 3-0 memang ada.. tapi penyerang nyata buntu mencari jaring gol sebaliknya palang, tiang dan ruddy ditemui oleh mereka.

1/2 jam sebelum perlawanan tamat, pertahanan mula menampakkan kegoyahan sehinggakan Grant Holt yang masuk menggantikan Elliott Bennett tidak sampai 5 minit berjaya menjaringkan gol. Ketiadaan Lucas ternyata dirasai Carragher dan Skrtel yang mana mereka tidak dapat bantuan yang cukup dibahagian tengah bagi menyekat kemaraan pemain tengah Norwich.

Berbalik kepada deretan peluang yang terhidang ternyata, Luis Suarez perlukan gandingan yang boleh mencetak gol kerana Suarez lebih cenderung mencipta peluang dan memerlukan sedikit tuah untuk meletakkan bola ke dalam jaring. Mungkin King Kenny dapat menghidu masalah ini. Aku harap perpindahan januari akan tiba seorang pencetak gol prolifik di Anfield.

walk on, ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails