Entri Terhangat

Friday, August 12, 2011

Sebelum Wisel: Liverbird vs Black Cats


Black Cats? Melihat pada logo Sunderland xde rupa kucing pun. Tak mengapa itu sekadar logo. Tetapi apa yang menarik mengenai Sunderland sebenarnya? Sunderland adalah tempat bekas pemain Manchester United menyambung karier mereka sebagai pemain mahupun pengurs. Lihat saja siapa pengurusnya. Steve Bruce yang satu ketika dahulu anak emas Alex Ferguson. Pemainnya pula? Kieron Richarson, Danny Welbeck juga pernah bermain disini sebagai pemain pinjaman dan yang terbaru adalah dua kuda tua iaitu John O'Shea dan Wes Brown.

Perlawanan kali ini akan melihatka kedua-dua pasukan berwajah baru kerana Liverpool dan Sunderland adalah 2 Kelab yang ketika ini cukup aktif dalam pasaran perpindahan pemain kali ini. Setakat ini Sunderland telah membawa masuk 10 orang pemain dan Liverpool 5 orang pemain.


Kapitan Fantastik, Steven Gerrard tidak dapat beraksi sehingga la september depan. Walaubagaimanapun Luis Suarez berkemungkinan akan memulakan perlawanan walaupun baru mula menjalani latihan bersama skuad di Melwood Isnin yang lalu.

Jordan Henderson, Steward Downing dan Charlie Adam dijangka akan berada dalam kesebelasan utama, manakala pembelian terbaru Jose Enrique masih belum dapat diputuskan samada akan beraksi dibarisan permulaan perlawanan.

Dengan ketiadaan Steven Gerrard, Jamie Carragher akan memakai lilitan Kapten sehingga Gerrard kembali, Reina semakin pulih dari kecederaan hernianya disamping Andy Carroll yang cukup menyerlah sepanjang perlawanan pra musim dengan meledakkan 3 gol dari 6 perlawanan.


Saksikan perlawanan ini pada jam 9.55 malam di Saluran Astro, di kedai-kedai mamak dan di Clubhouse-clubhouse berhampiran anda.

walk on, ynwaYNWA: Sepak Mula Musim Baru 2011/2012


Musim 2011/2012 akan membuka tirainya pada malam ini. Anfield akan menanti ketibaan Sunderland sebagai lawan pertama Liverpool bagi musim ini.

Bagi menghadapi musim baru ini, King Kenny telah diberikan sokongan kewangan yang cukup baik dari John W. Henry. Alexandar Doni, Jordan Henderson, Charlie Adam, Steward Downing dan yang terbaru Jose Enrique menjadi sandaran King Kenny bagi musim ini sekurang-kurangnya mencapai sasaran John W. Henry untuk kembali sebagi Big Four dan bermain di Liga Juara-juara.

King Kenny yang membimbing Liverpool separuh dari saingan musim lepas berjaya membawa Liverpool ke tangga ke-6 setelah hampir bergelut dari menjadi korban turun divisyen dibawah era Roy Hodgson.

Permulaan yang baik bagi musim ini akan dijadikan kayu pengukur diakhir saingan Liga nanti, dengan pasaran perpindahan pemain hanya akan ditutup pada penghujung bulan ogos, King Kenny tidak menafikan akan ada lagi pemain-pemain baru yang akan dibawa masuk bagi memperkuatkan barisan pemain sedia ada.

Walk on.ynwa

Perpindahan: Jose Enrique Senjata Kidal Terbaru


Damien Comolli membuat satu lagi urusniaga perpindahan pemain yang berbaloi dengan berjaya membawa pertahan kiri paling menyerlah musim lepas iaitu Jose Enrique dari Newcastle United hanya dengan tag harga 6 Juta Pound Sterling.

Pemain antarabangsa Sepanyol ini melengkapkan perpindahannya itu semalam selepas lulus ujian kesihatan dan mempersetujui beberapa klausa peribadi didalam kontraknya. Kehadiran Enrique menjadikannya pemain berstatus bintang ke-5 dibawa masuk King Kenny pada musim perpindahan kali ini.

Berkenaan perlawanan menentang Sunderland, Enrique menegaskan dia sedia untuk diturunkan walaupun baru melaporkan diri di Melwood tidak sampai 24 jam.

Masalah pertahan kiri nampaknya telah selesai dengan adanya Enrique selain dari Fabio Aurelio dan Jack Robinson.

walk on. ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails