Entri Terhangat

Friday, October 21, 2011

Sebelum Wisel: Burung sama burung


Setelah berjaya menyekat Manuk dari mencatat kemenangan tempoh hari dan ketika pasuan lain sibuk dengan saingan eropah masing-masing Liverpool sempat terbang ke Glasgow bagi mengadakan perlawanan persahabatan menentang Rangers di Ibrox. Ahad ini, Sang Kenari akan ke sarang Sang Liverbird untuk perlawanan pertama dalam tempoh hampir 7 tahun.

Pada tahun 1994, dihadapan The Kop End. Norwich berjaya menundukkan Liverpool 1-0 yang mana ianya merupakan kemenangan terakhir Norwich di Anfield. Pada tahun 2004 dimana Norwich kembali ke Liga Perdana Liverpool berjaya membenam Norwich 2 kali 3-0 di Anfield hasil jaringan Milan Baros, Luis Garcia dan Djibril Cisse. Manakala perlawanan di Carrow Road Skuad kendalian Benitez berjaya menjinakkan kenari 2-0.

Pada perlawanan menentang kenari kali ini, King kenny akan melakukan 1 pertukaran dibahagian dengan memandangkan ketiadaan Lucas kerana mengutip kad kuning berlebihan. Kemungkinan Henderson ataupun Spearing akan berada dalam senarai akhir King Kenny. Manakala Doni tidak berada dalam senarai simpanan kerana mengalami patah jari dalam perlawanan menentang Rangers dan tempatnya akan diambil alih oleh Martin Hansen.

Disamping itu, King Kenny jga boleh berkira-kira untuk meletakkan Andy Carroll semula dalam kesebelasan utama. Selain itu King Kenny memiliki pilihan yang cukup besar kali ini dibahagian pertahanan memandangkan Glen Johnson dan Daniel Agger telah cergas sepenuhnya dan memberikan aksi memberangsangkan ketika perlawanan persahabatan tempoh hari.

Apa yang pasti Norwich tidak dapat menurunkan 2 bekas pemain Liverpool iaitu Zak Whitbread dan Daniel Ayala yang masing-masing masih mengalami kecederaan.

Perlawanan ini sememangnya harus dimenangi dan tidak boleh keciciran mata. Tapi harus diingat pasukan seperti Norwich yang sentiasa membuatkan kelancaran momentum aksi cemerlang Liverpool terbantut. Harus menang bagi merapatkan jurang mata dengan 4 pasukan ditangga teratas yang pasti Match Derby Madchester akan menyaksikan salah satu pasukan akan kehilangan mata dan mungkin kedua-dua berkongsi mata, jadinya Liverpool kena menang dan tidak keciciran mata.

walk on.ynwa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails