Entri Terhangat

Sunday, November 8, 2009

Tom Hicks : Bintang Liverpool Bukan Untuk di Jual

Pemilik bersama Liverpool, Tom Hicks menegaskan tidak akan ada seorang pun Bintang Liverpool akan dijual meskipun Liverpool gagal melangkah ke pusingan kalah mati Champions League, ataupun gagal untuk melayakkan diri untuk kempen musim hadapan.

Dengan kewangan Liverpool yang tidak menentu, pemain seperti Steven Gerrard, Fernando Torres, Javier Mascherano, Yossi Benayoun dikaitkan dengan beberapa kelab besar yang menjanjikan jaminan aksi bagi pertandingan tertinggi di Eropah itu.

Tetapi Tom Hicks menyangkal semua spekulasi tersebut dan menegaskan semua pemain utama Liverpool tidak akan kemana-mana kerana mereka semua sudah memeterai kontrak sehingga 2014.

Tom Hicks memberitahu, dia dan rakan sepemilikannya George Gillet sedang berusaha keras mencari pelaburan luar yang bersesuai untuk Liverpool, serta mencari rakan kongsi yang berkualiti tinggi katanya sambil menjadikan kerjasama antara Adidas dan Standard Chartered sebagai hasil usaha mereka berdua.

Ulasan: Ye ke Adidas dan Standard Chartered hasil usaha diorang? Setahu aku la kan Christian Purslow yang berkerja keras dapatkan tajaan. Diorang duk goyang kaki je.... tau cukup bulan joli kt Vegas...Cepat-cepat la berambus YANKS!!!

Sebelum Wisel- Aquilani untuk kesebelasan Utama

Perlawanan menentang Birmingham City ini pasti dinanti seluruh fans...dan semestinya kita semua menanti-nantikan full debut Aquilani dalam saingan EPL.. Il Principino yang baru pulih dari jangkitan Virus dijangka akan mengisi kekosongan yang ditinggalkan Gerrard untuk perlawanan ini. Benitez pastinya akan meletakkan sepenuh kepercayaannya kepada gandingan Lucas-Mascherano untuk mengawal bahagian midfield tengah.

Benitez berkata, Aquilani disenaraikan dalam senarai pemain simpanan dalam perlawanan menentang Lyon tempoh hari. Sememangnya Benitez mahu memasukkan Aquilani tetapi melihat gandingan Lucas-Mascherano berjaya mengawal perlawanan dengan baik, Benitez memilih untuk menyimppan terus Aquilani.

Dilaporkan bahawa, Fabio Aurelio, Martin Skrtel dan Albert Riera semakin pulih dari kecederaan dan boleh diturunkan dalam perlawaanan ini. Terpulang kepada Benitez untuk melakukannya ataupun tidak. Glen Johnson semakin menunjukkan kemajuan ketika sesi latihan tetapi Martin Kelly masih lagi dibelenggu kecederaan.

Pertahanan KITA sedikit rapuh dengan siri penggantungan perlawanan yang dikenakan kepada Jamie Carragher dan Phillip Degen. Kemungkinan besar pertahanan tengah akan menggandingkan Agger-Skrtel ataupun Kyrgiakos sebagai pilihan gantian kepada salah seorang dari mereka.

Bahagian Serangan KITA masih dalam keraguan, samada Benitez mahu terus menanggung risiko menurunkan Torres yang masih cedera ataupun memberi peluang kepada Babel untuk mengetuai serangan setelah dia berjaya menghasilkan gol cantik di Gerland tempoh hari. Kalau tidak Babel, Ngog pastinya bersiap sedia untuk memenangi hati Benitez. Voronin? Anggap je la yang dia tidak wujud dalam skuad, sumbangannya mungkin tidak sesuai di Liverpool, kemungkinan besar dia akan mengisi senarai perpindahan pada januari ini.

Walau sesiapa saja yang diturunkan Rafa pada perlawanan ini, matlamatnya cuma 1(satu). Mencari kemenangan keatas Birmingham bagi menghidupkan semula cabaran Liverpool yang begitu malap sepanjang Oktober lalu.

Jangkaan: Liverpool 2 Birmingham City 0

YNWA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails