Entri Terhangat

Saturday, March 27, 2010

Sebelum Wisel: Harap Tiada Lagi Bola Puaka di Tengah Padang

Tiada apa yang aku harapkan melainkan kemenangan untuk baki 7 perlawanan liga. Disamping mengelakkan kejadian bola puaka berlaku sekali lagi di padang keramat kita. Diharapkan para-para sekuriti mengawal sebaik2nya kelakuan penyokong, terutama penyokong Black Cats yang sememangnya sudah bersiap sedia membeli bola puaka sebanyak mungkin untuk memenuhkan kawasan gol kita. Untuk perlawanan kali ini aku harapkan adalah list yang aku senarikan nie dijadikan garis panduan Rafa Benitez malam nie.

1. Turunkan Aquilani untuk baki 7 perlawanan liga, kerana kehadiran cukup untuk merubah corak permainan Liverpool. semestinya Dirk Kuyt amat memerlukan kerjasama Tok Akilani bagi memudahkan gerakannya disebelah kanan.

2. Lucas! No more Lucas. Memeng benar dia antara pemain yang konsisten dan turun hampir setiap perlawanan untuk kita. Tapi untuk apa? Sekadar menumpang dan berjalan lenggang kangkung tengah padang? Tak perlu Lucas..Please..

3. Gerrard diberikan peranan lebih ditengah..dan Tok Aki dilebihkan untuk Offensive..Itu lebih berbaloi-baloi untuk mengurangkan kepenatan Torres yang terpaksa meminta bola dari tengah padang..sedang Gerrard sejak kebelakangan ini kerap kehilangan bola dari kawalan.

4. Rafa tolong jangan ego sangat..wat strategi biar senonoh cikit...jangan sampai Christian Purslow plak yang tolong watkan strategi nanti dah la...

5. Main la secara menyerang..xde guna ade striker world class kalau men nk defensive je..dh kene sebijik baru nk men menyerang dh lambat..biar dari awal.. xrugi pun...

sekian, terima kasih...

YNWA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails