Entri Terhangat

Sunday, March 28, 2010

Wisel Penamat: Kucing Hitam Pulang bersama Belon-belonnya

Torres! Torres! Kembali dengan sentuhannya dan terus menerus menjaringkan gol untuk kita. ElNino berjaya menggegar gawang Kucing Hitam pada minit ke- 3 dan 60 sambil Glen Johnson seperti biasa dengan trademarknya percubaan jarak jauhnya turut berjaya membolosi kekentalan Craig Gordon pada minit ke-32.

Percaturan Rafa kali ini amat berkesan dengan tiadanya kelibat Lucas ditengah padang, walaupun dalam hati nie nk sangat Aquilani main 1st eleven. Rafa kembali meletakkan Gerrard ke pangkal jalan iaitu dibahagian Midfield dan menganding Kuyt bersama Torres walaupun Kuyt kelihatan agak tenggelam.

Maxi dan Babel cukup cemerlang mengawal bahagian sayap dengan larian pantas dan dribble yang leh masuk akal. Mascherano agak sopan dalam match kali ini mungkin masih dihantui oleh insiden penalti hantu ketika menentang Setan Merah.

Barisan pertahanan pun cukup mantap dan bergaya juga membantu serangan pasukan dengan beberapa try yang merbahaya terutama dari Daniel Agger dan Glen Johnson.

Harapannya agar Rafa menerus taktikal seperti ini untuk baki 6 perlawanan akan datang dan boleh menyenaraikan Lucas dalam pasaran perpindahan pemain untuk musim panas akan datang..

sekian, terima kasih...

YNWA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails