Entri Terhangat

Tuesday, November 24, 2009

Wisel Penamat: Selamat Tinggal Champions League, Selamat Datang Europa League

Liverpool akhirnya melangkah keluar dari saingan Liga Juara-juara, walaupun membenam cabaran Debrecen awal pagi tadi. Sememangnya nasib bukan di pihak KITA, apatah lagi mengharapkan ihsan Lyon untuk menbenam Fiorentina dihalaman lawan.

Dalam impian KITA menuju ke Final di Madrid, akhirnya KITA terpaksa mengubah selera untuk mengejar cita ke Final Europa League di Hamburg nanti. Kecundangnya KITA di saingan Champions League ini menyaksikan KITA kerugian lebih kurang 10 juta pound sterling sebagai ganjaran untuk 16 pasukan terbaik dalam saingan Liga Juara-juara.

Walaubagaimanapun, diharapkan Skuad KITA akan terus melangkah kehadapan, dan melupakan kegagalan ini untuk mengharungi cabaran di saingan Liga Domestik dan Liga Europa nanti. Kemenangan malam tadi, melenyapkan rekod buruk KITA yang hanya mencatat 1 kemenangan dari sepuluh perlawanan terakhir.

Ade hikmah disebalik perlawanan malam tadi, dengan David Ngog semakin memperlihatkan keberkesanannya di barisan hadapan dan berjaya menjaringkan gol pertama dan terakhirnya dalam saingan Champions League untuk musim ini.

Lucas Leiva juga semakin selesa dengan peranannya di bahagian Midfield dan berjaya melakukan beberapa hantaran yang menarik untuk disudahi dengan jaringan gol, disamping Emiliano Insua yang semakin matang permainannya mengawal pertahanan kiri disamping membantu Fabio Aurelio melancarkan serangan dari sayap kiri.

Lupakan Champions League. Pandang kehadapan, masih banyak cabaran menanti KITA.

YNWA


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails