Entri Terhangat

Tuesday, November 17, 2009

Rafa: Aku keluar jika Torres dijual

Rafael Benitez mengakui dia sedia angkat kaki dari Anfield, sekiranya pemain kesayangannya Fernando Torres dijual tanpa keizinannya.

Dengan Kelab semakin menanggung hutang yang semakin bertambah, dengan Torres dikenalpasti akan menghasilkan satu pulangan yang lumayan sekiranya dia dijual. Sememangnya Yanks sudah berkira-kira untuk melepaskan Torres.

Bagaimanapun, Benitez tetap tegas dengan pendiriannya yang Torres tidak akan dijual dengan apa-apa nilai sekalipun. Sekiranya perkara ini berlaku juga, Benitez sedia meninggalkan Anfield. Benitez juga mengakui situasi semasa juga mengakibatkan dia telah melepaskan banyak prospek untuk dibawa masuk semasa jendela perpindahan lalu. Dengan dana yang diberikan kepadanya tidak bersesuaian dengan nilai pasaran semasa pemain masa kini.

Benitez juga menambah, setiap kali dia melakukan perpindahan dengan nilai yang besar pulangannya juga setimpal dengan nilainya, Benitez merujuk kepada pembeliannya meganya seperti Fernando Torres, Xabi Alonso, Pepe Reina dan Javier Mascherano.

Manakala Robbie Keane merupakan pemain yang baik, walaubagaimanapun Benitez terpaksa menjual semula Keane kerana dia tidak bermain pada tahap sebenar. Manakala pembelian Ryan Babel menurut Benitez adalah untuk masa hadapan dan dia masih menanti perkembangan semasa Babel.

Dengan keadaan semasa, semua peminat dan pihak pengurusan pasti berasa tidak senang duduk. Tetapi Benitez yakin sekiranya kesemua pemainnya cergas sepenuhnya, Liverpool akan lebih kuat dan sedia menentang sesiapa sahaja. Bagaimanapun keadaaan, mungkin keajaiban akan membantu.

YNWA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails